Skip to content
22/01/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

SCAPĂ DE COMPLEXE!

SCAPĂ DE COMPLEXE!

Într-o zi am citit o revistă pentru adolescenţi, şi am văzut o rubrică foarte interesantă care mi-a atras atenţia, şi anume despre anumite complexe pe care le are aproape fiecare dintre noi. De aceea m-am hotărât să public câte ceva despre acest articol.

De câte ori n-am auzit „ eşti complexată ”, aruncat cu dispreţ la adresa cuiva… Sau poate noi însene suntem măcinate de nemulţumiri care tind să preia controlul asupra vieţii noastre. Sunt normale complexele? Putem scăpa de ele?

Nimeni nu este perfect, cu toţi avem lucruri pe care am vrut să le schimbăm la noi, cu toţii am vrea să fim mai deştepţi, mai frumoşi, mai comunicativi. De la nemulţumirile legate de un aspect concret, aparent minor, putem dezvolta însă complexe în toată regula. Pentru că suntem timizi, de exemplu, ajungem să ne interiorizăm ,să ocolim compania oamenilor, de teamă că aceştia ne vor expune, ne vor răni sau se vor amuza pe seama noastră. Numai că neînfruntând problema, timiditatea ajunge să ne stăpânească, să ne dicteze viaţa socială şi să ne afecteze în profunzime.

1) TIMIDITATEA

Nu toţi suntem făcuţi pentru a fi bufonii grupului, pentru a fi îndrăgiţi de toată lumea. Este ceva ce ţine de temperament, de natura noastră intimă. Dacă eşti timidă, nu încerca să mimezi că n-ai fi, pentru că se simte.

Înţelege mai bine că a fi timid nu este un defect. Timiditatea înseamnă sensibilitate şi fragilitate – calităţi rare şi frumoase atât la fete, cât şi la băieţi. Nu ţi le reprima, ci obişnuieşte-te să-ţi asumi timiditatea ca pe o latură a ta, care nu va împiedica pe nimeni să te îndrăgească. Dimpotrivă! Iar dacă faci parte din categoria opusă, expansivă, nu te amuza niciodată de slăbiciunea altuia – e urât şi nu transmite nimănui vreun mesaj despre calităţile tale. În nici un caz una intelectuală!

2) TE SIMŢI NEATRĂGĂTOARE?

Cele mai frecvente complexe ţin de fizic. Ai sânii prea mici sau prea mari, înălţimea nu e nici ea cea pe care ai fi dorit-o, ai prietene mai frumoase decât tine? Este normal şi e OK. Să fii foarte frumoasă nu e întotdeauna un avantaj. Oamenii aşteaptă să fii perfectă, iar când te cunosc mai bine sunt dezamăgiţi poate că n-au în faţă o minune, ci tot un om cu defecte şi calităţi. Micile imperfecţiuni îţi dau şarm, te fac să-ţi dezvolţi din timp abilităţile de cucerire, te fac să înveţi să fii plăcută pentru alte calităţi decât neapărat cele fizice. S-ar putea astfel să-ţi dezvolţi un stil amuzant, simpatic, interesant. Oamenii se îndrăgostesc de ceva ce le place la tine şi la nimeni altcineva, nu se îndrăgostesc de nişte măsuri din cataloage.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: