Skip to content
06/02/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

Prajitură cu cremă de biscuiţi şi cocus

Prăjitură cu cremă de biscuiţi şi cocus

Îţi trebuie pentru blat:

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 8 linguri de apă fierbinte
  • 200 g  făină
  • ½ pachet praf de copt
  • margarină şi făină pentru tavă

Îţi trebuie pentru crema de cacao cu biscuiţi:

  • 125 g margarină
  • 150 g zahăr pudră
  • 20 g cacao
  • 100 g biscuiţi
  • 50 ml lapte
  • 20 ml rom

Îţi trebuie pentru crema de cocus:

  • 200 g cocus
  • 100 ml lapte
  • 125 g margarină
  • 150 g zahăr pudră

Pentru ornare: 50 g ciocolată

Se pregăteşte în felul următor:

Prăjitura: Se separă ouăle, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi apa fierbinte, după care se amestecă cu albuşurile bătute spumă, adăugăm făina şi praful de copt, după care le punem în tava unsă cu margarină şi făină şi le dăm la cuptor timp de 20 de minute. După ce s-a răcit o tăiem în două pe orizontală.

Umplutura de cacao cu biscuiţi: Amestecăm margarina cu zahărul pudră, adăugăm cacao, biscuiţii îi măcinăm şi turnăm  lapte peste, după care cele două compoziţii le amestecăm şi adăugăm romul.

După ce am amestecat compoziţiile, le adaugăm între cele două foi.

Umplutura de cocus: Fierbem laptele cu cocusul, margarina o amestecăm cu zahărul pudră, după care cele două compoziţii le amesteci şi crema obţinută o punem pe prăjitură, o ornăm cu ciocolată şi o punem la rece timp de 2 ore.

Anunțuri

2 comentarii

Lasă un comentariu
  1. bogdan / Feb 20 2011 11:39

    mmmmm bun bun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: