Skip to content
13/02/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

Inimioară cu frişcă

Inimioară cu frişcă

Ingrediente:

½ cană zahăr
½ cană lapte
3 ouă
500 ml frişcă lichidă
1 esenţă de vanilie
20 g gelatină
1 pachet pişcoturi
50 g fulgi de migdale
1 compot de caise
1 linguriţă seminţe de mac

Se pregăteşte în felul următor:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi laptele şi fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă. Laşi să se răcească. Înmoi gelatina în apă rece şi baţi albuşurile spumă. Baţi frişca cu mixerul, opreşti jumătate pentru decor, iar restul o amesteci cu albuşurile şi cu esenţa de vanilie.
Gelatina înmuiată o topeşti pe foc, fără însă a o da în clocot. O adaugi în crema de gălbenuşuri şi amesteci totul cu compoziţia de frişcă. Adaugi ¾ din caisele din compot tăiate cubuleţe şi omogenizezi.
Îmbraci o formă de tort inimioară cu folie, torni crema, iar deasupra aşezi pişcoturile trecute prin zeama de compot. Acoperi cu folie şi laşi la rece opt ore. Răstorni tortul pe un platou, scoţi folia şi-l ornezi cu frişcă, decorezi cu fulgi de migdale şi cu caise tăiate în formă de inimioară. Presari şi puţin mac.

Un tort pentru cei îndrăgostiţi, ca să se mai îndulcească în ziua lor specială, dedicată IUBIRII
Anunțuri

10 comentarii

Lasă un comentariu
  1. tink3rbe11 / Feb 13 2011 16:35

    Hmmm arata deliciossss

  2. ADINA SIRCA / Feb 13 2011 23:29

    dupa cum arata trebuie sa fie buna…..imi dai o bucatica de proba?

  3. bogdan / Feb 14 2011 21:24

    ceea mai buna cale spre inima cuiva e o prajitura
    mmmmmm ce bine arata si sunt sigur ca e super buna

    • Giulia' s world / Feb 14 2011 21:33

      asa zici?……de ar fi ata de simplu………atunci eu dc nu ma descurc oare? ;;)
      intr-adevar arata bine si e foarte delicios 😉

  4. bogdan / Feb 20 2011 11:38

    pai probabil nu merita aceea inima si poate sa te indrepti spre alta inima

  5. bogdan / Feb 20 2011 17:50

    dap

  6. bogdan / Feb 25 2011 11:27

    poate sa fie si in giurgiu :):):):)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: