Skip to content
25/02/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

Prăjitură cu vişine

Prăjitură cu vişine

Îţi trebuie pentru blat:

3 ouă
80 g zahăr
100 g făină
½ praf de copt

Îţi trebuie pentru crema de vişine:

1 pachet de budincă de vanilie
600 g compot de vişine fără sâmburi
50 g zahăr
300 ml zeamă de compot
Îţi trebuie pentru crema de budincă:
300 ml lapte
1 pachet de budincă de vanilie
80 g zahăr
50 g unt

Se pregăteşte în felul următor:
  1. Separăm ouăle, batem spuma cu zahărul, după care adăugăm gălbenuşurile unu câte unu, făina şi o ½  de pachet de praf de copt. Toată compoziţia o turnăm într-o tavă de 20×30, unsă cu margarină şi tapetată cu faină şi o punem la copt.
  2. În 300 ml zeamă de compot fierbem budinca de vanilie şi  zahărul. După ce s-a îngroşat compoziţia, adaugăm şi vişinile; (prăjitura o punem din nou într-o tavă curată tapetată cu folie). Toată compoziţia o turnăm pe prăjitură şi o punem la frigider timp de 2 ore.
  3. Fierbem budinca (lapte, zahăr, praful de budincă), după ce s-a răcit adăugăm untul. Iar toată compoziţia o turnăm pe crema de vişine, şi o mai lăsăm 1- 2 ore la rece.
O ornăm cu ciocolată.
Anunțuri

17 comentarii

Lasă un comentariu
  1. bogdan / Feb 25 2011 23:11

    mmmmmmmmmmm ce bunatate
    vreau si eu

  2. bogdan / Feb 25 2011 23:12

    mmmmmmmmmmm dar sa vii tu sa imi aduci

  3. Giulia' s world / Feb 25 2011 23:13

    cu cea mai mare placere te servesc si pe tine cu o asa delicatese 😉

  4. bogdan / Feb 25 2011 23:15

    sarutmana mmmmmmmmmmm ce bunatate de fata prajitura sa zic ):))

  5. bogdan / Feb 26 2011 10:56

    bun bun

  6. androxa / Feb 26 2011 14:26

    🙂 MMMMMMMMMMMMMMMMMM…………… Looks delicious !!!!!! very nice job!!

  7. bogdan / Feb 28 2011 21:00

    mmmmmmmmm vreau si eu din acesta bucata

  8. Cristian Dima / Mar 1 2011 11:16

    O primăvară dulce ca prăjiturile pe care le preziniți… Multe mărțișoare de la cei dragi să primești… Gânduri bune!

  9. bogdan / Mar 1 2011 19:05

    la multi ani ioana prt 1
    si ceea mai frumoasa primavara a ta sa fie

  10. bogdan / Mar 1 2011 19:53

    multumesc
    iarna la cum e afara

  11. Alexandra / Sep 7 2011 17:02

    la punctul 2…nu ai specificat…banuiesc ca nu se mai pune la cuptor da??
    ci se adauga peste blatul scos din cuptor da?

  12. Giulia' s world / Sep 9 2011 16:07

    Exact 😉
    Prajitura e facuta la punctul 1 (acolo se pune la cuptor), iar la punctul 2 peste prajitura deja facuta se adauga aceea compozitie…… se pune din nou in tava cu pereti detasabili, ca sa-si mentina forma.

  13. gabriela / Apr 30 2015 09:01

    Am facut dupa reteta si o iesit super praji 🙂 !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: