Skip to content
12/03/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

Jerbo cu nucă şi mac

Jerbo cu nucă şi mac

Îţi trebuie pentru blat:

■ 10 g drojdie
1 dl lapte
■ 1 lămâie
500 g făină
■ 300 g unt
50 g zahăr pudră
■ 2 gălbenuşuri

Îţi trebuie pentru cremă:

200 g nucă
■ 200 g zahăr pudră
100 g mac măcinat
■ 300 g gem de caise

Îţi trebuie pentru a orna:

100 g zahăr pudră
■ 50 g cacao
2 linguri de lapte
■ 50 g unt

Se pregăteşte în felul următor:

1. Drojdia o punem în lapte călduţ şi o lăsăm la dospit.
Spălăm lămâia şi răzălim coaja
Făina o amestecăm cu untul, adăugăm zahărul şi un pic de sare, după care adăugăm drojdia, gălbenuşurile şi coaja de lămâie.
Frământăm aluatul după care o punem 20 de minute în frigider.
2.   Pentru cremă, nuca măcinată o amestecăm cu 150 g zahăr pudră şi restul de zahăr cu mac.
3. Aluatul îl împărţim în patru bucăţi. Fiecare bucată o întindem cât este tava.
Prima bucată o punem în tavă şi o ungem cu gem, după care adăugăm jumătate cantitate din nuca cu zahăr; punem cealaltă bucată pe care o ungem cu gem şi adăugăm macul amestecat cu zahărul pudră; adăugăm a 3 a bucată pe care o ungem cu gem şi adăugăm cantitatea rămasă din nuca cu zahăr şi o acoperim cu a 4 a bucată, după care o punem la copt.
4.   Zahărul, cacaua şi laptele le topim pe foc încet, le luăm jos de pe foc şi adăugăm şi untul. După ce s-a răcit o turnăm deasupra prăjiturii.
O lăsăm la rece o noapte întreagă, iar a 2 a zi o tăiem felii.
Anunțuri

One Comment

Lasă un comentariu
  1. bogdan / Mar 12 2011 21:46

    arata foarte bine
    vreau si eu cand faci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: