Sări la conţinut
02/04/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

Mini tortuleţ

Mini tortuleţ

Îţi trebuie pentru blat:

270 g făină
2 linguri rase de cacao neagră
1 linguriţă rasă bicarbonat alimentar
130 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
400 ml lapte
100 ml ulei

Îţi trebuie pentru umplutură:

restul de prăjitură după tăierea tortuleţelor
3 linguri rase de gem de zmeură
3 linguri rom

Îţi trebuie pentru glazură:

6 linguri rase de gem de zmeură

Îţi trebuie pentru decorare:

1 plic  glazură de lamâie

Se pregăteşte în felul următor:

1. Într-un castron se amestecă făina, cacaoa, bicarbonatul şi se cern. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, laptele şi uleiul. Se frământă amestecul repede până se obţine un aluat neted şi se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină. Se coace în cuptor preîncălzit timp de 25 minute. Cuptorul electric: 180C. Cuptorul cu aer fierbinte: 160C. Cuptorul cu gaz: treptele 2-3.
2. După răcire, blatul se taie cu ajutorul formei rotunde în 18 colăcei.
3. Resturile de blat rămase după tăiere se fărâmiţează într-un castron şi se adaugă gemul şi romul, amestecându-se până la obţinerea unei compoziţii netede. Se ung jumătate din colăcei cu umplutură până la înălţimea de aproximativ 1 cm, apoi pe suprafaţa umpluturii se pune gem şi se acoperă cu restul de colăcei.
4. Se prepară glazura de lămâie cu apă conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se ornează tortuleţele.
5. Tortuleţele se pot decora cu ciocolată, flori din marţipan, ornamente pentru decor sau puteţi scrie un mesaj de dragoste folosind creioanele pentru decor.

2 comentarii

Lasă un comentariu
  1. bogdan / apr. 4 2011 09:54

    arata foarte bine

  2. minca bogdan / apr. 4 2011 19:09

    vreau si eu o bucata

Lasă un răspuns către bogdan Anulează răspunsul