Mini tortuleţ
Mini tortuleţ
Îţi trebuie pentru blat:
♥ 270 g făină ♥ 2 linguri rase de cacao neagră ♥ 1 linguriţă rasă bicarbonat alimentar ♥ 130 g zahăr ♥ 1 plic zahăr vanilinat ♥ 400 ml lapte ♥ 100 ml ulei
Îţi trebuie pentru umplutură:
♥ restul de prăjitură după tăierea tortuleţelor ♥ 3 linguri rase de gem de zmeură ♥ 3 linguri rom
Îţi trebuie pentru glazură:
♥ 6 linguri rase de gem de zmeură
Îţi trebuie pentru decorare:
♥ 1 plic glazură de lamâie
Se pregăteşte în felul următor:
1. Într-un castron se amestecă făina, cacaoa, bicarbonatul şi se cern. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, laptele şi uleiul. Se frământă amestecul repede până se obţine un aluat neted şi se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină. Se coace în cuptor preîncălzit timp de 25 minute. Cuptorul electric: 180◦C. Cuptorul cu aer fierbinte: 160◦C. Cuptorul cu gaz: treptele 2-3. 2. După răcire, blatul se taie cu ajutorul formei rotunde în 18 colăcei. 3. Resturile de blat rămase după tăiere se fărâmiţează într-un castron şi se adaugă gemul şi romul, amestecându-se până la obţinerea unei compoziţii netede. Se ung jumătate din colăcei cu umplutură până la înălţimea de aproximativ 1 cm, apoi pe suprafaţa umpluturii se pune gem şi se acoperă cu restul de colăcei. 4. Se prepară glazura de lămâie cu apă conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se ornează tortuleţele. 5. Tortuleţele se pot decora cu ciocolată, flori din marţipan, ornamente pentru decor sau puteţi scrie un mesaj de dragoste folosind creioanele pentru decor.
Îţi trebuie pentru blat:
♥ 270 g făină ♥ 2 linguri rase de cacao neagră ♥ 1 linguriţă rasă bicarbonat alimentar ♥ 130 g zahăr ♥ 1 plic zahăr vanilinat ♥ 400 ml lapte ♥ 100 ml ulei
Îţi trebuie pentru umplutură:
♥ restul de prăjitură după tăierea tortuleţelor ♥ 3 linguri rase de gem de zmeură ♥ 3 linguri rom
Îţi trebuie pentru glazură:
♥ 6 linguri rase de gem de zmeură
Îţi trebuie pentru decorare:
♥ 1 plic glazură de lamâie
Se pregăteşte în felul următor:
1. Într-un castron se amestecă făina, cacaoa, bicarbonatul şi se cern. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, laptele şi uleiul. Se frământă amestecul repede până se obţine un aluat neted şi se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină. Se coace în cuptor preîncălzit timp de 25 minute. Cuptorul electric: 180◦C. Cuptorul cu aer fierbinte: 160◦C. Cuptorul cu gaz: treptele 2-3. 2. După răcire, blatul se taie cu ajutorul formei rotunde în 18 colăcei. 3. Resturile de blat rămase după tăiere se fărâmiţează într-un castron şi se adaugă gemul şi romul, amestecându-se până la obţinerea unei compoziţii netede. Se ung jumătate din colăcei cu umplutură până la înălţimea de aproximativ 1 cm, apoi pe suprafaţa umpluturii se pune gem şi se acoperă cu restul de colăcei. 4. Se prepară glazura de lămâie cu apă conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se ornează tortuleţele. 5. Tortuleţele se pot decora cu ciocolată, flori din marţipan, ornamente pentru decor sau puteţi scrie un mesaj de dragoste folosind creioanele pentru decor.
arata foarte bine
vreau si eu o bucata