Skip to content
09/04/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

Tort cu brânză de vaci

 

Tort cu brânză de vaci

Îţi trebuie pentru blat:

100 g margarină
30 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilinat
un vârf de cuţit cu sare
4 gălbenuşuri
4 albuşuri
90 g zahăr
150 g mac
70 g alune tăiate

Îţi trebuie pentru umplutură:

250 g brânză de vaci
100 g zahăr pudră
coaja rasă şi sucul de la o lămâie
1 plic zahăr vanilat
1 ½ plic (9 foi) foi de gelatină
500 ml frişcă lichidă
150 ml apă călduţă

Îţi trebuie pentru glazură:

300 g zmeură proaspătă sau congelată
50 g pudră
½ plic (3 foi) foi de gelatină
250 ml apă călduţă

Se pregăteşte în felul următor:

1. Cu ajutorul unui mixer se bate spumă margarina împreună cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi sarea şi apoi se adaugă treptat gălbenuşurile amestecând continuu.
2. Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se încorporează uşor în primul amestec. Se adaugă macul şi alunele. Compoziţia se toarnă în forma de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40 minute.
3. Se amestecă bine brânza de vaci, zahărul, coaja şi zeama de la lămâie şi zahărul vanilat şi se prepară frişca. Se dizolvă gelatina în apă conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se amestecă cu brânza şi frişca.
4. După ce blatul s-a răcit se toarnă umplutura de brânză deasupra şi se pune la frigider pentru 2 – 3 ore.
5. Pentru prepararea glazurii se amestecă zmeura cu zahărul. Se prepară gelatina cu 50 ml apă călduţă şi se amestecă cu compoziţia de zmeură.
Cu glazura astfel preparată se ornează tortul.

 

Anunțuri

8 comentarii

Lasă un comentariu
  1. minca bogdan / Apr 10 2011 09:55

    foarte bine arata

  2. miremirc / Iun 16 2011 08:56

    Super arata ! 🙂 Ar trebui sa-l incerc si eu 😛

  3. mincabogdan / Iul 5 2011 17:06

    buna ioana ce mai faci

  4. mincabogdan / Iul 6 2011 19:29

    bine si eu ioana putin pe acasa ce spui vorbim mai mult acum?

  5. ana prisecaru / Mar 2 2013 19:10

    este aspectos cred si gustos dar foarte multe calorii.o data sau de doua ori pe an merge.

    • Giulia' s world / Mar 9 2013 23:44

      este foarte gustos si foarte sanatos (branza de vaci) si merge de mai multe ori pe an 😉 (sa uitam de calorii!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: