Skip to content
17/04/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

Tort cu rom

Tort cu rom
 
 
Îţi trebuie pentru blat:
 
 
6 ouă
200 g zahăr pudră
5 picături esenţă de rom
150 g migdale măcinate
150 g făină
2 plicuri de budincă cu gust de vanilie
 
 
 
 

Îţi trebuie pentru umplutură:
 
 
1 l smântână pentru frişcă (30 – 35% grăsime)
1 linguriţă cacao
1 plic zahăr vanilinat
40 g zahăr pudră
1 fiolă (2 ml) esenţă de rom
2 plicuri întăritor de frişcă

Îţi trebuie pentru sirop:
 
 
200 ml apă
2 linguri zahăr
1 fiolă (2 ml) esenţă de rom
 
Îţi trebuie pentru decorare:
 
 
cacao
fulgi de ciocolată

Se pregăteşte în felul următor:
 
 
1. Pentru aluat se bat spumă, cu ajutorul mixerului reglat la viteză mare, gălbenuşurile cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi esenţa de rom. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri.
      Se amestecă migdalele cu conţinutul celor două plicuri de budincă şi cu făina şi se încorporează în compoziţia de mai sus. Se toarnă în forma de copt tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit timp de 55 minute.
2. Blatul răcit de taie de două ori pe orizontală.
3. Pentru umplutură se bate spuma, cu mixerul reglat la viteză maximă, smântâna, cacaoa, zahărul vanilinat, esenţa şi cele 2 plicuri de întăritor de frişcă.
4. Pentru sirop se fierbe apa cu zahărul şi la final se adaugă esenţa de rom.
5. Se însiropează fiecare bucată de blat şi se umple cu cremă. Se păstrează crema şi pentru a acoperi partea de sus a tortului şi lateralele. Se ornează cu fulgi de ciocolată şi cacaoa.
Anunțuri

One Comment

Lasă un comentariu
  1. minca bogdan / Apr 17 2011 19:57

    foarte bun ioana
    vreau si eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: