Skip to content
21/04/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

Prăjitură Karpatka

Prăjitură Karpatka

 

Îţi trebuie pentru blat:

 

250 ml lapte
100 g margarină
1 lingură rasă zahăr
150 g făină fină
5 ouă

 

Îţi trebuie pentru umplutură:

 

1 cutie cremă cremşnit
750 ml lapte rece de la frigider

 

Îţi trebuie pentru decor:

 

zahăr pudră cu gust de vanilie

 

Se pregăteşte în felul următor:

 

1. Pentru pregătirea aluatului se fierb împreună laptele, margarina şi zahărul.
Se adaugă făina şi se amestecă energic, până ce compoziţia începe să se desprindă de pe pereţii vasului (aproximativ 2 minute).
2. Compoziţia se pune într-un castron şi, cu ajutorul mixerului, se amestecă pe rând ouăle până se obţine o compoziţie omogenă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se coace 25 de minute.
3. Blatul răcit se scoate de pe hârtie şi se taie longitudinal în 2 jumătăţi, obţinându-se 2 foi mai mici de blat.
4. Se prepară crema cremşnit şi se aşează peste una din foile de blat, după care se acoperă cu cea de-a doua foaie. Prăjitura se ţine la frigider 2 ore.
5. Înainte de servire se proporţionează şi se pudrează cu zahăr pudră.

Anunțuri

4 comentarii

Lasă un comentariu
  1. minca bogdan / Apr 22 2011 15:23

    foarte bine arata

  2. turistclujan / Apr 28 2011 21:41

    Nu prea stau eu prin bucatarie dar o felie de prajitura buna nu refuz. 🙂

  3. minca bogdan / Mai 7 2011 10:01

    foarte buna prajitura
    ce mai faci ioana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: