Skip to content
21/05/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

Tort cu cremă de cafea şi căpşuni

Tort cu cremă de cafea şi căpşuni

Tort cu cremă de cafea şi căpşuni
Îţi trebuie pentru blat:
4 albuşuri de ouă
un pic de sare
6 gălbenuşuri de ouă
80 g zahăr
1 pachet de vanilie
70 g făină
25 g amidon de porumb
margarină + făină pentru formă
Îţi trebuie pentru umplutură:
20 g gelatină
2 linguri cafea instant
400 ml lapte
80 g zahăr
1 pachet vanilie
10 gălbenuşuri
2 ouă întregi
500 ml frişcă
Îţi trebuie pentru decorare:
100 g gem de căpşuni
200 ml frişcă
100 g fulgi de migdale
500 g căpşuni proaspete
Se pregăteşte în felul următor:
1. Albuşurile + sarea le batem spumă, gălbenuşurile le amestecăm cu zahărul şi cu vanilia.
2. Amestecăm făina cu amidonul, albuşul şi gălbenuşul. După ce le-am amestecat le punem în tava tapetată cu margarină şi făină şi le punem în cuptor.
3. Preparăm gelatina după instrucţiunile de pe ambalaj.
Cafeaua instant o amestecăm cu o jumătate de cană de apă fierbinte.
2/3 lapte, zahăr şi vanilie le fierbem într-un vas.
Cele 10 gălbenuşuri şi cele 2 ouă le amestecăm cu laptele rămas, şi toate ingredientele le amestecăm cu laptele fiert. Le amestecăm bine dar le luăm repede de pe sobă şi încă odată le amestecăm bine.
După care adăugăm cafeaua şi gelatina şi le amestecăm.
După ce se răceşte adăugăm şi frişca batută spumă.
Tăiem blatul în 3 părţi egale.
4. Primul blat îl punem înapoi în tavă şi îl ungem cu gem de căpşuni, după care adăugăm al 2 lea blat şi îl ungem cu gem de căpşuni, după care adăugăm ¾ din cremă, după care punem al 3 lea blat şi crema rămasă, dipă care îl punem 2 h la frigider.
După ce s-a răcit scoatem tortul din tavă şi îl ornăm cu frişca batută spumă şi cu căşuni tăiate felii, iar pe lateral punem fulgii de migdale.
Anunțuri

One Comment

Lasă un comentariu
  1. minca bogdan / Mai 21 2011 21:03

    foarte bun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: