Prăjitură cu căpşuni
Prăjitură cu căpşuni
Îţi trebuie pentru blat:
● 6 ouă
● 150 g zahăr
● 200 g făină + pentru tavă
● 1 plic zahăr vanilat
● 1 linguriţă praf de cop
● margarină pentru tavă
Îţi trebuie pentru umplutură:
● 20 g gelatină
● 750 g căpşuni proaspete
● 800 g frişcă
● 200 g zahăr
Îţi trebuie pentru decor:
● 300 ml zeamă de căpşuni
● 20 g foi de gelatină
● colorant alimentar de culoare roşie
Se pregăteşte în felul următor:
1. Amestecăm ouăle cu zăhărul, cu ajutorul mixerului, adăugăm făina, praful de copt şi zahărul vanilat. Conţinutul îl punem într-o tavă tapetată cu margarină şi făină după care îl punem la prăjit.
După ce se răceşte îl tăiem în două. O parte o punem înapoi în tavă iar cealaltă parte o punem deoparte.
2. Pregătim gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
1/3 din căpşuni îl pasteurizăm.
Batem frişca, adăugăm zahărul, gelatina, pasta de căpşuni şi căpşuni tăiate în două.
Toată compoziţia o turnăm în tavă şi o acoperim cu al 2 lea blat.
Îl punem timp de 30 de minute la frigider.
3. Zeama de căşuni o încălzim până la 600, topim gelatina în zeamă şi adăugăm un pic de colorant alimentar.
După ce se topesc toate, le luăm jos de pe foc şi le lăsăm un pic să se răcească după care le turnăm peste prăjitură şi le lăsăm să se întărească.
La servire le ornăm cu bucăţi de căpşuni.
foarte buna si foarte racoritoare
arata super!
Multumesc
imi spui te rog ce tava ai folosit?dimensiunile tavii!
23/31
arata bine
dar spunemi daca e mai pot sa las comentari sau nu ?
Normal, mai ales daca iti plac prajiturile 😉
Toate cele bune