Skip to content
25/05/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

Prăjitură cu căpşuni

Prăjitură cu căpşuni

Îţi trebuie pentru blat:

6 ouă

150 g zahăr

200 g făină + pentru tavă

1 plic zahăr vanilat

1 linguriţă praf de cop

margarină pentru tavă

Îţi trebuie pentru umplutură:

20 g gelatină

750 g căpşuni proaspete

800 g frişcă

200 g zahăr

Îţi trebuie pentru decor:

300 ml zeamă de căpşuni

20 g foi de gelatină

colorant alimentar de culoare roşie

Se pregăteşte în felul următor:

1. Amestecăm ouăle cu zăhărul, cu ajutorul mixerului, adăugăm făina, praful de copt şi zahărul vanilat. Conţinutul îl punem într-o tavă tapetată cu margarină şi făină după care îl punem la prăjit.

După ce se răceşte îl tăiem în două. O parte o punem înapoi în tavă iar cealaltă parte o punem deoparte.

2. Pregătim gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

1/3 din căpşuni îl pasteurizăm.

Batem frişca, adăugăm zahărul, gelatina, pasta de căpşuni şi căpşuni tăiate în două.

Toată compoziţia o turnăm în tavă şi o acoperim cu al 2 lea blat.

Îl punem timp de 30 de minute la frigider.

3. Zeama de căşuni o încălzim până la 600, topim gelatina în zeamă şi adăugăm un pic de colorant alimentar.

După ce se topesc toate, le luăm jos de pe foc şi le lăsăm un pic să se răcească după care le turnăm peste prăjitură şi le lăsăm să se întărească.

La servire le ornăm cu bucăţi de căpşuni.

Anunțuri

7 comentarii

Lasă un comentariu
  1. minca bogdan / Mai 25 2011 21:45

    foarte buna si foarte racoritoare

  2. raluca / Iun 9 2011 16:29

    arata super!

  3. raluca / Iun 9 2011 16:48

    imi spui te rog ce tava ai folosit?dimensiunile tavii!

  4. mincabogdan / Iun 12 2011 21:11

    arata bine
    dar spunemi daca e mai pot sa las comentari sau nu ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: