Sări la conţinut
01/06/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

Ziua Internaţională a Copilului

Ziua Internaţională a Copilului


1 Iunie este Ziua Internaţională a Copilului. Acest eveniment se sărbătoreşte pete tot în lume, dar în zile diferite. Organizată pentru prima dată în Turcia, pe 23 aprilie 1920, cinci ani mai târziu, în 1925, la Geneva, reprezentaţii a 54 de state din întreaga lume au participat la “ Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copilului ”, unde a fost elaborată “ Declaraţia privind Protecţia Copilului ”, axată pe combaterea sărăciei, a exploatării copiilor şi pe asigurarea educaţiei. Ideea de a avea o zi internaţională a copiilor a fost adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1954, fiind stabilită pentru a încuraja şi celelalte ţări din lume să stabilească o zi pentru această sărbătoare.

Ziua de 1 iunie a fost aleasă pentru a sărbători ziua copilului, de multe ţări. În altele, se sărbătoreşte în zile diferite: în India se sărbătoreşte pe data de 14 noiembrie, în Japonia şi Coreea de Sud se sărbătoreşte pe 5 mai, în Ungaria se sărbătoreşte în ultima duminică a lunii mai, iar în Turcia pe data de 23 aprilie.

Ziua Internaţională a Copilului promovează două idei.

Prima dintre ele este legată de schimbul reciproc şi de a-i face pe copii să înteleagă acest concept, iar a doua idee este iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

În România, ziua de 1 iunie este o zi cu totul specială. Copiii primesc cadouri şi îşi petrec ziua în compania părinţilor. Cu această ocazie, toţi copiii sunt aşteptaţi în parcuri şi sunt organizate spectacole pentru ei.

Multe bucurii sunt pregătite pentru copii în această zi: baloane colorate, jucării, dulciuri, hăinuţe noi, prieteni noi, jocuri şi distracţii, pictură, dansuri, plimbări, desene pe asfalt, filme, piese de teatru, urări, felicitări. Pentru această zi specială, părinţii pot pregăti preparate haioase, care să-i atragă.

Ziua copilului este astfel un prilej pentru părinţi de a retrăi copilăria şi de a petrece o zi minunată alături de cei mici, iar pentru copii este ocazie de a se distra, alături de părinţi şi prieteni.

Reclame

3 comentarii

Lasă un comentariu
  1. bogdan / iun. 1 2011 04:19

    la multi ani ioana

  2. minca bogdan / iun. 5 2011 10:01

    ce mai faci?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: