Skip to content
12/06/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

Cireşele

Cireşele

Legenda spune că cireşele ar fi fost aduse din Asia de romani, care le cultivau la malul Mării Negre. În Franţa medievală erau foarte apreciate, regele Ludovic al XV-lea încurajând cultivarea  lor.

Cireşele conţin 90% apă, vitaminele A, B2, C, calciu şi magneziu, acizi organici, pectine, săruri de fier, fosfor, clor, sulf. Ele mai conţin acid elagic, o substanţă anticancerigenă. În plus, au proprietăţi diuretice prin conţinutul de potasiu, iar fibrele stimulează digestia. Pe vremuri, extractul din sâmburi de cireşe era folosit în tratarea reumatismului şi pentru eliminarea pietrelor de la rinichi.

Anunțuri

One Comment

Lasă un comentariu

Trackbacks

  1. MIERCURI « RedFire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: