Skip to content
12/06/2011 / Giulia's world by Dima Ioana

Tort cu cireşe

Tort cu cireşe

Îţi trebuie pentru blat:

8 ouă

8 linguri făină

8 linguri zahăr

Îţi trebuie pentru umplutură:

300 g smântână grasă

100 g zahăr pudră

1 esenţă de vanilie

300 g cireşe

Îţi trebuie pentru sirop:

250 ml apă

200 g zahăr

1 esenţă de vanilie

Îţi trebuie pentru decor:

300 g frişcă

100 g alune nesărate

300 g cireşe

1 plic gelatină roşie

Se pregăteşte în felul următor:

1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi se adaugă în prima compoziţie. Se încorporează făina cu grijă, amestecând de jos în sus, şi se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată. Se introduce la cuptor pentru 30 de minute, după care se lasă la răcit.

2. Se bate smântâna cu zahărul pudră şi cu esenţa de vanilie. Se spală cireşele, li se scot sâmburii şi se pun la scurs.

3. Se taie blatul în două, se însiropează cu un sirop făcut din apă, zahăr şi esenţă de vanilie, se toarnă crema de smântână, se pun cireşele fără sâmburi şi se aşază a doua parte de blat însiropată.

4. Se îmbracă tortul în frişcă, marginile se tapetează cu alune pisate şi deasupra se fac cu poşul floricele din frişcă. Se pun 300 g de cireşe curăţate de sâmburi şi peste ele se toarnă gelatina roşie preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se dă la rece pentru două ore.

Anunțuri

4 comentarii

Lasă un comentariu
  1. mincabogdan / Iun 12 2011 21:10

    mmmmmmmmmmm bun

  2. VirtualKid / Iun 20 2011 16:01

    Bogdanel, la ce anume te uiti tu?????

  3. mincabogdan / Iul 21 2011 22:51

    ma uit la tort care pare bun bun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: