Skip to content
18/03/2012 / Giulia's world by Dima Ioana

Tort cu mere întregi

s6300337Tort cu mere întregi

 

 

Îţi trebuie:

 

10 mere întregi

6 linguri zahăr

75 g unt

 

Îţi trebuie pentru blat:

 

6 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri făină

6 linguri apă rece

2 pliculeţe zahăr vanilat

coaja rasă de la o lămâie

 

Îţi trebuie pentru sirop:

 

100 g zahăr

100 ml apă

400 g frişcă pentru ornat

2 linguri rom

 

Îţi trebuie pentru decor:

 

portocale şi kiwi

 

Se pregăteşte în felul următor:

 

Cureţi merele de coajă şi le scobeşti cu ajutorul unui cuţit ascuţit.

Le pui 5 minute în apă cu puţină sare, care clocoteşte.

Scoţi merele şi le laşi la scurs, timp în care pui zahărul într-o cratiţă cu pereţii înalţi şi îl laşi să se caramelizeze până când devine arămiu.

Adaugi untul şi îl întinzi pe toată suprafaţa cratiţei. Laşi puţin să se răcească, iar merele scurse le aşezi unele lângă altele.

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul şi cu apă rece, adaugi treptat gălbenuşurile, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Încorporezi bine totul în spuma de albuşuri şi adaugi spuma peste merele din cratiţă. Dai la cuptor.

s6300340s6300341

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: